Bij de therapie sessies gaan we samen aan de slag. We gaan vooral doen en ervaren. Ik maak veel gebruik van spel en theatertechnieken, oftewel dramatherapie.

Voor wie is het geschikt

Dramatherapie is geschikt voor alle leeftijden. Als je bijvoorbeeld last hebt van: angsten, negatief zelfbeeld, gepest worden, eetproblemen, emotionele problemen, moeite met grenzen aangeven, somberheid, verwerken van verlieservaringen, sociale en gedragsproblemen. Tijdens de sessie kan ik ook gebruik maken van andere technieken, zoals NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Opstellingen, Talenten, MEP (Mind Eye Power) en Positieve Psychologie.

Werkwijze

We starten met een intakegesprek, waar we, naast kennismaken, ook kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Bij Praktijk Tableau zijn er zowel individuele sessies, als training in groepsverband mogelijk. Er is geen verwijsbrief van de huisarts nodig, je kunt gewoon een afspraak maken.
Als ik werk met kinderen is het contact met de ouders belangrijk. Ik betrek ze graag bij het proces. Dat kan zijn via oudergesprekken, extra sessies, of mailcontact, net wat er nodig is.

Wat is dramatherapie

Dramatherapie is een behandelvorm waarbij gebruik gemaakt wordt van spel en theatertechnieken. Denk hierbij aan rollenspelen, improviseren, teksten, decors, bewegen, maar ook het doen van spelletjes is een mogelijkheid. Het is een ervaringsgerichte therapie, waarbij je leert, je op een andere manier te uiten, je te gedragen, emoties te verwerken, vrienden te maken, zelfvertrouwen te ontwikkelen, positief te denken en omgaan met, voor jou, lastige situaties.

Dramatherapie richt zich op psychische, sociale en emotionele problemen. Het kan helpen op een andere manier tegen problemen aan te kijken door op een ‘speelse’ manier met de problemen aan de slag te gaan. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld spel, wordt er een acceptatie- en/of veranderingsproces op gang gebracht. De ‘alsof’ situatie biedt de mogelijkheid te experimenteren met nieuw gedrag.